Betekenis van het blauwe hartje emoji & alle andere kleuren

Tegenwoordig zijn er enorm veel social media platforms en berichten apps waar je kunt chatten met vrienden en familie. Wanneer je gaat chatten of berichtjes gaat versturen, dan kunnen de welbekende emoji’s natuurlijk niet ontbreken. De juiste emoji kan namelijk een extra touch geven aan je gesprek. Soms kan het wel lastig zijn wat de betekenis is van een specifieke emoji. Een blauw hartje bijvoorbeeld, wat betekent een blauw hartje? En wat is de betekenis van andere kleuren hartjes?

Blauwe hartje betekenis 💙

De meeste denken dat het blauwe hartje gewoon een hartje is met een andere kleur. Toch heeft het blauwe hartje wel degelijk een andere belangrijke betekenis. Het blauwe hartje staat namelijk voor vertrouwen, rust en loyaliteit. Daarnaast staat het blauwe hartje voor vriendschap of een ander soort platonische relatie. Hierdoor is het blauwe hartje ideaal om naar vrienden te sturen, als je geen romantische boodschap met je emoji wil verzenden. De betekenis van het lichtblauwe hartje is dus vooral niet romantisch. 

Paars hartje betekenis 💜

Het paarse hartje is een hartje dat toch een onduidelijke betekenis heeft. Het heeft niet een heel duidelijke betekenis, maar het straat wel genegenheid en waardering uit. Daarnaast wordt het paarse hartje geregeld gebruikt om creativiteit en spiritualiteit uit te drukken. Alsof dat nog niet genoeg betekenissen zijn, staat het paarse hartje ook voor lhbtiq+. Hierdoor wordt het vaak ook gebruikt door personen die een andere geaardheid hebben dan de hetero geaardheid. 

Geel hartje betekenis 💛

Het gele hartje is een hartje dat vele laat denken aan een ‘goud’ hartje. We weten allemaal wat een ‘gouden hart’ betekent. Het staat voor iemand met een goed en puur hart, iemand die klaar staat voor een ander en iemand die loyaal is aan anderen. Het gele hartje heeft daarom een pure en oprechte betekenis. Het gele hartje staat voor geluk en pure levensvreugde. Het gele hartje wordt daarom ook vaak gebruikt als een teken van waardering richting geliefden, familie en vrienden. Het hartje staat niet symbool voor de liefde, maar wel voor positiviteit richting je omgeving. 

Groen hartje betekenis 💚

Het groene hartje heeft verschillende emoties aan de emoji hangen. Het groene hartje wordt namelijk geregeld geassocieerd met gezondheid, natuur en harmonie. Je kunt het daarom ook zien als het bewustzijn naar het milieu of iemand te bedanken voor zijn steun of vriendschap. Daarnaast kun je het groene hartje sturen om iemand groei en welzijn te wensen. 

Toch zijn er ook landen waar het groene hartje aan een feestje gekoppeld wordt. Het groene hartje wordt namelijk ook gebruikt om de Ierse feestdag St. Patrick’s Day te vieren. Deze dag kan gekenmerkt worden met een groen hartje, maar ook met een groen klavertje vier. 

Rood hartje betekenis ❤️

Het rode hartje is het meest gebruikte hartje over de hele wereld. Het hartje staat uiteraard direct in verbinding met de liefde. Als je iemand een rood hartje stuurt, dan zeg je eigenlijk direct: ‘I love you’. Toch wil dit niet altijd zeggen dat het liefde is op een romantische manier. Het rode hartje kan je namelijk ook sturen naar familie, vrienden of andere dierbare, waar je veel van houdt. 

Oranje hartje betekenis🧡

Als we aan de kleur oranje denken, dan denken we allemaal natuurlijk aan Nederland. Je hoeft maar naar het Nederlands elftal te kijken of een voetbal liedje aan te zetten en je ziet direct een overdaad aan oranje voorbijkomen. Het oranje hartje staat daarom ook direct voor de liefde van Nederland, maar kan ook op andere manieren gebruikt worden. 

Het oranje hartje wordt ook gebruikt als je het rode hartje nog niet wil sturen. Oranje is bijna rood en kan dus gebruikt worden als een voorfase voor je het rode hartje gaat gebruiken. Een ideaal voorbeeld is bijvoorbeeld als je verliefd bent of je bent met iemand aan het daten, maar er zit nog geen label aan je ‘relatie’ geplakt. 

Zwarte hartje betekenis 🖤

Als laatste gaan we het hebben over het zwarte hartje. De kleur zwart wordt over het algemeen al direct geassocieerd met een minder vrolijke periode. Bij het zwarte hartje is dit eigenlijk precies hetzelfde. Het zwarte hartje is een hartje dat geen vrolijkheid met zich meebrengt. Het zwarte hartje wordt vaak gestuurd in hele ‘zwarte’ periodes. Denk bijvoorbeeld aan een moment van rouw, depressie, verlies, etc. 

Het zwarte hartje hoeft niet alleen je eigen gevoel kenbaar te maken, maar het kan ook gestuurd worden als steun naar vrienden of familie, die door een lastige periode gaan. Als iemand in je omgeving last heeft van rouw of verlies, dan kun je met het zwarte hartje een steun bieden, zonder dat je de verkeerde intenties naar voren laat komen. 

Foto van Rense
Rense

Ik ben Rense, een toegewijde schrijver die zich richt op het reviewen en analyseren van top producten en op het schrijven van blogs over diverse onderwerpen. Met een oog voor kwaliteit en detail streef ik ernaar om mijn lezers eerlijke en grondige beoordelingen te bieden. Of het nu gaat om de nieuwste technologie, lifestyle trends of huishoudelijke producten, ik houd me altijd op de hoogte van de beste keuzes op de markt. Mijn passie voor schrijven en onderzoek helpt me om waardevolle inzichten te delen, zodat mijn lezers weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Inhoud

Nieuwste blogs