Jaren 90: ken jij deze leuke kinderseries van vroeger nog?

De televisie was prominent aanwezig in dit decennium. Daarom stonden de jaren 90 ook bol van nieuwe en oude kinderseries en kinderprogramma’s. Met dit overzicht kun jij weer de mooie herinneringen ophalen met de kinderprogramma’s uit de jaren 90.

1. Telekids

Iedereen die in de jaren 90 kind was, kent de kinderseries van Telekids. Het werd gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors en werd altijd op zaterdagmorgen uitgezonden. In deze serie zag je verschillende tekenfilmpjes, spelletjes en optreden. Aan Pittige Tijden en De Grote Meneer Kaktus Show konden kinderen op een interactieve manier meedoen. Humor en educatie werden op een leuke en interactieve manier afgewisseld.

2. Bassie en Adriaan

Ook in de jaren 90 was de serie Bassie en Adriaan nog erg populair. De oudere personages werden vervangen door onder andere Handige Harry en B100. Bassie en Adriaan gaan in de jaren 90 serie de hele wereld over en maken doldwaze avonturen mee. Veel kinderen hebben heel veel plezier gehad, maar ook heel veel kunnen leren van de clown en acrobaat.

3. Koekeloere

Dit was één van de kinderprogramma’s uit de jaren 90 die door de KRO uitgezonden werd. Het was een programma dat vooral gericht was op kleuters en om hen dingen te kunnen leren. De hoofdpersonages waren Moffel en Piertje. Samen ontdekten zij de wereld om zich heen en leerden ze veel over de natuur, wetenschap en sociale vaardigheden. In elke aflevering stond weer een ander onderwerp centraal.

4. Het Klokhuis

Dit kinderprogramma begon in 1988, maar werd in de jaren 90 één van de populairste educatieve kinderprogramma’s. Kinderen van de jaren 90 hebben heel veel kunnen van dit programma. Tijdens de afleveringen van Het Klokhuis werd iedere keer een ander onderwerp behandeld. Van technologie tot cultuur. Alles werd op een leuke eenvoudige manier uitgelegd, zodat alle kinderen met plezier dingen konden leren met dit programma. Het programma bestaat nu zelfs nog, al is het format nu wellicht wel wat moderner.

5. Kinderen voor Kinderen

Dit programma stamt uit de jaren 80, maar was ook in de jaren 90 mateloos populair onder kinderen. Nog steeds is het één van de meest succesvolle kinderseries. Kinderen uit het hele land konden meedoen en meezingen over actuele onderwerpen. Van pesten tot verliefdheid, belangrijke dingen in het leven werd over gezongen. Ieder jaar aan het einde van het seizoen werd een album uitgebracht met alle nummers.

6. The Adventures of Tintin (Kuifje)

Gebaseerd op de beroemde stripreeks van Hergé, volgde deze animatieserie de avonturen van de jonge reporter Kuifje, zijn trouwe hond Bobbie en hun vrienden zoals Kapitein Haddock en Professor Zonnebloem. De serie werd in de jaren ’90 regelmatig uitgezonden en was geliefd om zijn spannende verhalen en afwisselende animaties. In Nederland was de serie bekend als Kuifje. Spanning en een rijke fantasie werden leuk gecombineerd in deze serie.

7. Villa Achterwerk

Dit VPRO-programma was een verzamelprogramma van diverse kinderprogramma’s en korte films. Het stond bekend om zijn creatieve, soms eigenzinnige en gewaagde onderwerpen. Bekende personages waren “Rembo en Rembo” en “Mevrouw Ten Kate”, die vaak humor combineerden met maatschappelijk, gevoelige onderwerpen. Het programma wilde een goed alternatief zijn voor de mainstream kinderseries die al op televisie te zien waren.

Kinderprogramma’s uit de jaren 90: Tot slot

Natuurlijk zijn er nog veel meer kinderseries en kinderprogramma’s uit de jaren 90 te bedenken, maar bovenstaande zijn toch wel echt onze favorieten. Wij hebben in ieder geval erg goede herinneringen overgehouden aan deze series. Als kind hebben we genoten van de leuke, spannende, humoristische, maar bovenal, educatieve series. 

Rense
Rense

Ik ben Rense, een toegewijde schrijver die zich richt op het reviewen en analyseren van top producten en op het schrijven van blogs over diverse onderwerpen. Met een oog voor kwaliteit en detail streef ik ernaar om mijn lezers eerlijke en grondige beoordelingen te bieden. Of het nu gaat om de nieuwste technologie, lifestyle trends of huishoudelijke producten, ik houd me altijd op de hoogte van de beste keuzes op de markt. Mijn passie voor schrijven en onderzoek helpt me om waardevolle inzichten te delen, zodat mijn lezers weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Inhoud

Nieuwste blogs